Pagina de start a forumului Clubul Intreprinzatorului Roman
 FAQFAQ   CautareCautare     

fonduri structurale

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Clubul Intreprinzatorului Roman -> Fonduri Structurale
Subiectul anterior :: Subiectul urmator  
Autor Mesaj
costiy

Data inscrierii: 15/Mar/2007

MesajTrimis: Joi Mar 15, 2007 8:54 am    Titlul subiectului: fonduri structurale Raspunde cu citat (quote)

Cum procedez pentru obtinerea unor astfel de fonduri pentru o ferma? Mentionez ca am terenul necesar, imprejmuit si chiar cu ceva investitii ( utilaje agricole ), insa imi doresc sa aceesez si eu astfel de fonduri pentru a aduce ferma la standarde europene.
Sus
admin
Site Admin

Data inscrierii: 31/Aug/2006

MesajTrimis: Vin Mar 16, 2007 1:33 pm    Titlul subiectului: Fonduri pentru fermieri Raspunde cu citat (quote)

Din cate am citit eu despre fondurile nerambursabile, autoritatea de management pentru astfel de programe este Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale. Ei conduc Programul National de Dezvoltare Rurala, care are alocate ca 7,5 mld Euro, pana in 2013 (1,07/ an)
La acesti bani se adauga contributiile statului romān, īn functie de tipurile de investitii care vor realizate.
Fondurile pentru Dezvoltare Rurala sunt asemanatoare cu fondurile SAPARD, dar au ceva īn plus:
- sunt de circa 6 ori mai mari
- se adreseaza mult mai multor beneficiari, inclusiv micilor fermieri si īntreprinzatori
- vor putea fi obtinute mai simplu.
Fondurile pentru Dezvoltare Rurala se adreseaza deopotriva micilor fermieri, asociatiilor de fermieri, tinerilor, īntreprinderilor mici si mijlocii din sectorul agricol si silvic (dar si din servicii si mica industrie), unitatilor de procesare, proprietarilor de paduri, agricultorilor din zona de munte, consiliilor locale.
Aceste fonduri se īmpart pe 4 mari directii. Fiecare directie (axa) are mai multe masuri.
Cred ca proiectul Dvs se incadreaza in prima axa prioritara- cresterea competitivitatii sectorului agricol si forestier = 3,25 miliarde euro (45% din total) si care cuprinde:

-sprijin pentru ferme de semi-subzistenta (circa 85.000 de ferme mici vor primi 1.500 euro/ an, timp de 3 ani, daca īsi fac un plan de modernizare)
-modernizarea exploatatiilor agricole (16.000 de exploatatii agricole vor primi īn jur de 70.000 euro/ proiect)
-īnfiintarea de ferme de catre fermieri sub 40 de ani (pāna la 40.000 euro/ ferma, conform proiectului depus)
-sprijinirea īnfiintarii grupurilor de producatori agricoli (750 de grupuri de producatori vor primi circa 250.000 euro/ proiect)
-formare profesionala si informare (140.000 de fermieri vor fi instruiti)

Se pare ca doar din a II-a jumatate a anului putem beneficia de aceste fonduri, tot atunci va fi publicat si ghidul beneficiarului.

Ultima modificare efectuata de catre admin la Mie Ian 09, 2008 8:44 am, modificat de 1 data in total
Sus
tocicristi1

Data inscrierii: 11/Apr/2007

MesajTrimis: Mie Apr 11, 2007 7:12 pm    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

ma numesc cristi tocileanu si reprezint o SC din galati. ne ocupam cu instalatii electrice (cod CAEN 4531). vreau sa ma informati, daca se poate, cum pot avea acces la fonduri (imprumuturi) nerambursabile, deasemenea sa-mi transmiteti care sunt criteriile de eligibilitate. orice alta informatie despre aceste tipuri de fonduri sunt binevenite. cu stima!
Sus
unknown

Data inscrierii: 21/Sep/2006

MesajTrimis: Mie Iun 18, 2008 11:17 am    Titlul subiectului: Salut ! Raspunde cu citat (quote)

Veti gasi pe acest site www.fonduri-ue.ro informatii despre fondurile nerambursabile ! multa bafta !
Sus
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:   
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Clubul Intreprinzatorului Roman -> Fonduri Structurale
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum